Італія висилає посла Північної Кореї

Італія висилає посла Північної Кореї

Укрінформ
Посол Північної Кореї в Італії буде висланий з країни на знак протесту проти нещодавніх випробувань ядерної та балістичної ракет, які провів Пхеньян.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано, повідомляє Reuters.

"Посол мусить залишити Італію. Ми хочемо, щоб Пхеньян зрозумів: ізоляція неминуча, якщо вони не змінять свою поведінку", - сказав Альфано.

Водночас, за його словами, для Італії важливо підтримувати канал комунікації з КНДР, тому про розрив дипломатичних відносин не йдеться.

Італійський міністр нагадав, що раніше Іспанія оголосила посла Північної Кореї персоною нон грата, а Португалія розірвала дипвідносини із Пхеньяном.

Читайте також: КНДР погрожує перетворити Америку на "море вогню"

Як відомо, останнім часом провокації з боку Північної Кореї йдуть одна за одною. Країна не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Президент США Дональд Трамп у зв'язку з цим не виключив військової відповіді на дії Пхеньяна.

12 вересня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про нові торговельні санкції проти Північної Кореї, які включають у себе блокування активів правлячої партії, обмеження працевлаштування громадян КНДР за кордоном, а також імпортно-експортних операцій, у тому числі нафтопродуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-