У Колумбії розпочалася “тиша” - армія і повстанці не стрілятимуть три місяці

У Колумбії розпочалася “тиша” - армія і повстанці не стрілятимуть три місяці

Укрінформ
У Колумбії 1 жовтня почав діяти режим припинення вогню між регулярною армією і останнім активним повстанським угрупованням в країні - "Армією національного визволення" (ELN).

Про це повідомляє DW.

"Перемир'я триватиме до 9 січня. До цього терміну колумбійська влада сподівається домовитися про його продовження", - йдеться в повідомленні.

Водночас наголошується, що з початку лютого цього року представники Боготи і ELN займаються узгодженням мирного договору.

Угруповання ELN було засновано в 1964 році на хвилі кубинської революції. На сьогодні до її складу входять близько 1500 осіб. Переважно бойовики діють на сході країни. Правоохоронні органи країни вважають ELN відповідальною за тисячі злочинів, включаючи вбивства, викрадання людей і екологічні правопорушення.

Читайте також: У Колумбії повстанці з FARC створили політичну партію

У середині серпня офіційно завершився конфлікт, що тривав більше ніж 50 років між владою Колумбії та іншим ліворадикальним повстанським угрупованням - "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC), яка вела боротьбу з великими землевласниками і урядом. В результаті збройного конфлікту між бойовиками, правими воєнізованими формуваннями, наркомафією і регулярною армією з початку 1960-х років загинуло близько 260 тисяч людей, понад 60 тисяч вважаються зниклими безвісти, близько 7 млн осіб були вимушено залишити рідні місця.

У 2016 році Богота і FARC досягли принципової згоди про закінчення півстолітньої громадянської війни в країні. У вересні цього року повстанський рух FARC був перетворений на політичну партію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-