Топ-чиновник адміністрації Путіна провернув багатомільйонну банківську аферу

Топ-чиновник адміністрації Путіна провернув багатомільйонну банківську аферу

Розслідування
Укрінформ
Перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко в 1996 році, залишаючи пост голови правління банку "Гарантія", провернув фінансову махінацію на суму 840 млн рублів.

Про це свідчать скан-копії документів, передані хактивістами Українського кіберальянсу (UCA) та КіберХунти волонтерам міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.

“Перш ніж залишити пост глави правління банку "Гарантія", Кирієнко реалізував класичну банківську аферу. 30 серпня 1996 року між громадянином РФ Кирієнком С. В. (паспорт серії VII- АГ № 723330, виданий 29 серпня 1978 року відділом внутрішніх справ міста Сочі) і комерційним банком НСКБ "Гарантія" було укладено кредитний договір на суму 840 млн російських рублів (приблизно 157 тис. доларів США за тодішнім курсом) строком на 25 років під 12 відсотків річних на споживчі цілі для співробітників банку", - йдеться в повідомленні.

Кредитний договір з боку банку підписано заступником голови правління банку Китаєвим В.В. Гроші, за договором, повинні були надійти на рахунок № 716300716324 у банку "Гарантія".

Читайте також: Соратник Меркель розкритикував намір Шредера працювати в "Роснефти"

Після підписання договору кредитування Кирієнко підписав розпорядження для бухгалтерії банку: переказати кошти у розмірі 840 млн руб з рахунку №716300716324 в ПАБ "Нижній Новгород" на розрахунковий рахунок 100467654 ЗАТ "Нижегородський Будинок". ЗАТ "Нижегородський Будинок" на даний момент ліквідовано, воно є засновником п'яти компаній: ЗАТ "СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ-НД", ТОВ "КАРКАС-НД", АТ "ВВЦ-АУДИТ", ЗАТ "Л-АВТО", ТОВ "БЕЗПЕКА-НД"). Вказане розпорядження було виконано 3 вересня 1996 року.

"4 вересня 1996 року між громадянином РФ Кирієнком С.В. і НСКБ "Гарантія" було підписано додаткову угоду за договором кредитування від 30 серпня 1996 року про внесення змін до пункту 2.1. договору, який торкався порядку виплат за кредитом: відтепер усю неоплачену Кирієнком суму боргу банк зобов'язався погасити самостійно за рахунок чистого прибутку. Таким чином, Кирієнко С.В., використовуючи службовий стан глави правління банку, реалізував фінансову аферу, в результаті якої заволодів грошовими коштами на суму 840 млн рублів", - зазначається в повідомленні.

Раніше українськими хактивистами було зламано комп'ютери приймальні помічника президента РФ Владислава Суркова і депутата РФ Костянтина Затуліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-