У Берліні помолилися за Україну

У Берліні помолилися за Україну

Фото
Укрінформ
Екуменічна служба, молитва за мир в Україні пройшла у соборі Святого сімейства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У службі взяли участь священики різних конфесій, в тому числі українські. З проповіддю перед парафіянами, яких зібрався повний храм, виступив архиєпископ Берліна Хайнер Кох.

Після служби він розповів кореспондентові агентства про те, що в середині вересня був з візитом в Україні – у Києві та Львові. Приїжджав він як глава Renovabis - мережі допомоги німецької католицької церкви Центральній та Східній Європі.

Кох і супроводжуючі його особи були запрошені в парламент і на зустріч із Президентом, зустрічалися з керівництвом католицької і православної церков.

Читайте також: В Укрінформі відкрилась фотовиставка "Капелани в АТО"

«Я б хотів особливо підкреслити, що ми дуже тісно пов'язані», - сказав священик.

Він на відміну від політиків не уникає називати речі своїми іменами: «Там війна, вона досі триває. І страх, як і раніше, панує. Але також і надія. Я глибоко переконаний, що спільна молитва допомагає. Молитва володіє дуже великою силою, більшою, ніж ми можемо собі уявити». Він вважає прекрасним те, що разом молилися німці та українці.

Про важливість молитви, особливо в ситуації, коли люди страждають, сказав кореспондентові та апостольський нунцій в Берліні Нікола Етерович. «Така була нам заповідь Господа Бога, і ми як учні її повинні це завжди робити. Ми як християни молимося за всі країни, особливо ті, які страждають», - сказав він.

Молитва за Україну в Берліні

«Ми думали, що Європа – континент миру і спокою. Але виявилося, що це не так. Що безпека в Україні, так і в інших країнах - у небезпеці. Ми всі повинні молитися і працювати кожен на своєму рівні, щоб у світі запанували спокій і справедливість», - заявив папський посол.

А посол України в ФРН Андрій Мельник виступив перед священиками і присутніми. Він розповів про втрати нашої країни в цій війні і подякував за допомогу і німецької держави, і церкви Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-