Естонія запустила сайт про санкції ЄС - з інтерактивними списками

Естонія запустила сайт про санкції ЄС - з інтерактивними списками

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Естонії, країни, головуючої до Нового року в ЄС, відкрило сайт про санкційну політику Європейського Союзу та обмежувальні заходи, які застосовуються співтовариством.

Про це повідомляє сайт естонського телерадіомовлення ERR.

"На віртуальній карті або в списку діючих обмежень користувач може знайти потрібну йому інформацію. Крім того, доступна інформація і про документи, що супроводжують прийняття відповідних рішень", - пояснила автор сайту про санкції і керівник проекту в МЗС Естонії Юулі Хийо.

Представникам приватного і публічного секторів у всьому Європейському Союзі важливо знати, які обов'язки супроводжують санкції, тому необхідно роз'яснювати механізм їх застосування простою мовою з використанням сучасних засобів. На сайті існує зручна система пошуку і посилань.

За словами Хийо, сайт про санкції ЄС є внеском Естонії як голови в ЄС у справу роз'яснення зовнішньої політики співтовариства доступними засобами, із використанням цифрової платформи. Після завершення періоду головування в ЄС Естонія передасть права адміністратора сайту Єврокомісії.

Читайте також: Нові антиросійські санкції не викликали розколу між США та ЄС - Теффт

Одна з країн із найбільшою кількістю різноманітних санкцій Євросоюзу - Російська Федерація (більше санкцій, ніж у неї - лише у КНДР, Сирії, Лівії, Ірану). Щодо України, то на сайті вказані особи українського громадянства, на яких накладені санкції і обмежувальні заходи за дії, що підривають або загрожують її територіальній цілісності, суверенітету та незалежності (у тому числі анексію Криму), а також за неправомірне використання державних коштів України.

Англомовний сайт ЄС про санкції було в п'ятницю відкрито за адресою. Оперативну інформацію про введені ЄС санкції можна знайти і в Твіттері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-