Парламент Молдови наполягає на створенні фонду з реінтеграції Придністров’я

Парламент Молдови наполягає на створенні фонду з реінтеграції Придністров’я

Укрінформ
Молдова наполягає на створенні спеціального фінансового фонду, кошти якого будуть направлені на реалізацію проектів з реінтеграції держави шляхом врегулювання Придністровського конфлікту.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду в ході засідання об'єднаної парламентської платформи з проблем Придністровського врегулювання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Багато наших зарубіжних партнерів дали свою згоду на створення Фонду з реінтеграції. Накопичені у Фонді кошти будуть направлені на розвиток інфраструктурних проектів, які, у свою чергу, сприятимуть зближенню двох берегів Дністра», - заявив спікер.

За його словами, частина коштів може бути направлена і на фінансування соціальних проектів для громадян, які проживають у Придністровському регіоні.

Читайте також: ООН: прем'єр Молдови закликав Росію прибрати війська з Придністров'я

Учасники дебатів прийшли також до згоди з питання необхідності відновлення переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2», в яких беруть участь Молдова і Придністров'я – сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія – посередники, ЄС і США – спостерігачі. Переговори в цьому форматі не проводилися з середини 2016 року.

Парламентська платформа з Придністровського врегулюванню була створена на початку 2017 року. В її роботі беруть участь представники уряду, парламенту і адміністрації президента Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-