Франція наступного року хоче збільшити витрати на безпеку

Франція наступного року хоче збільшити витрати на безпеку

Укрінформ
Французький уряд представив в середу, 27 вересня, проект бюджету на 2018 рік, в якому планується збільшити витрати на безпеку, освіту і наукові дослідження.

Про це повідомляє RFI з посиланням на міністра економіки Брюно Ле Мера.

"У новому бюджеті збільшено витрати на освіту (зокрема, на початкові школи), оборону і наукові дослідження і зменшено витрати на взаємодію територій і боротьбу з безробіттям", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Макрон закликав створити єдину армію ЄС

Оголошено також про збільшення штату державних службовців в області безпеки (поліція, жандармерія і цивільна безпека) і співробітників міністерства юстиції. Інші міністерства чекає скорочення штатів.

Брюно Ле Мер, виступаючи на прес-конференції, заявив, що новий бюджет «принесе користь усім французам» і відповідає обіцянкам, які раніше давав уряд. Згідно з новим бюджетом сума податкових надходжень зменшиться лише на сім мільярдів.

Читайте також: Країни НАТО виступили проти нового договору про заборону ядерної зброї

За словами глави міністерства Бюджету, державних рахунків і цивільної адміністрації Жеральда Дарманена, новий бюджет передбачає економію в 15 млрд євро за рахунок скорочення державних витрат (7 млрд), витрат місцевої влади (3 млрд) і витрат на соціальне забезпечення (5 млрд).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-