Криза біженців: Amnesty просить майбутній уряд ФРН змінити курс

Криза біженців: Amnesty просить майбутній уряд ФРН змінити курс

Укрінформ
Правозахисні організації Amnesty International і PRO ASYL звернулися із закликом до майбутнього уряду ФРН прописати умову щодо захисту біженців у майбутній коаліційній угоді.

Про це організації заявили в середу журналістам в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ми закликаємо майбутній федеральний уряд забезпечити і підсилити правові стандарти в справі захисту біженців. Ми чекаємо від нового уряду угоди, що базується на правах людини, пошані до міжнародного права в питанні біженців», - заявили генеральний секретар німецької секції AI Маркус Беко і виконавчий директор асоціації PRO ASYL Гюнтер Буркхардт.

Обидві структури критикують співпрацю ЄС і його держав-членів з третіми країнами, зокрема, з Лівією і Туреччиною, що дозволяє відправляти людей назад до цих країни, де їх знову чекають жахливі умови і переслідування. Вони критикують також поточні реформи в ЄС з питання надання притулку, заклики переглянути Дублінські угоди, які призведуть до того, що жодна держава не нестиме відповідальності за долю людей, які прибувають.

Читайте також: Польща й Угорщина заявляють, що не пустять мігрантів попри рішення євросудів

Правозахисники вимагають від наступного федерального уряду ініціювати зміну курсу з тим, щоб ті, кому потрібний притулок, могли і надалі гарантовано знайти його в Європі. Голос Німеччини буде вирішальним в переговорах на європейському рівні, нагадують вони. «Нинішня політика біженців руйнує принципи прав людини в Європі і солідарності», - підкреслив Буркхардт.

На національному рівні всі демократичні партії бундестагу також повинні протиставити себе расистським гаслам, зазначили учасники прес-конференції. Amnesty і PRO ASYL звернулися до нових депутатів із закликом дотримуватися зобов'язань у справі захисту прав людини і до березня 2018 року зафіксувати в законодавстві право на возз'єднання сімей для всіх категорій біженців, у тому числі тих, хто отримав так званий субсидований захист. «Сім'ї не мають бути розділені протягом багатьох років», - підкреслив Буркхардт.

Беко вважає необхідним внести зміни до політики щодо афганських біженців. Нинішня ситуація з безпекою в цій країні така погана, як ніколи з 2001 року. Новий уряд Німеччини не має права нікого депортувати в таку країну, сказав він. Цього року влада відхилила прохання про надання притулку вже 60 тисяч афганців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-