Рейди в Іспанії проти мафії: арештували російського мільярдера Грінберга

Рейди в Іспанії проти мафії: арештували російського мільярдера Грінберга

Укрінформ
Цивільна гвардія Іспанії провела рейди у провінції Малага проти російської мафії, в рамках яких затримала 11 осіб, зокрема російського мільярдера - президента футбольного клубу "Марбелья" Олександра Грінберга.

Про це повідомляє Euro Weekly News.

"Серед заарештованих та звинувачених у членстві кримінального угруповання були президент (ФК "Марбелья" - ред.) Олександр Грінберг і віце-президент Герман Пастушенко, а також директори інших компаній, що перебувають під слідством", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рейди на 18 об'єктів були спрямовані проти підозрюваних членів російської мафіозної групи. По закінченнІ операції було вилучено велику кількість готівки, комп'ютерного обладнання, мобільних телефонів, документацію та 23 автомобілі, а також значну кількість вогнепальної зброї. На думку офіцерів, заарештовані були залучені до відмивання більш ніж 30 мільйонів євро в Іспанії.

Видання пише, що завдяки інформації, отриманій від Європолу, офіцери зосередили свою увагу на трьох компаніях, які нібито отримували великі кошти від злочинців. Серед них - футбольний клуб "Марбелья", компанія "Agua Sierra Mijas" та гольф-клуб у Марбельї "Dame de Noche".

Читайте також: В Іспанії через референдум у Каталонії заблокували понад 140 сайтів

За інформацією Цивільної гвардії Іспанії, мафією керували так звані генії злочинності з РФ, одного з яких розшукує ФБР за шахрайство на території США.

Раніше повідомлялося, що італійська поліція під час масштабної операції проти мафії на півночі країни затримала 24 людини, в тому числі мера міста Сереньо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-