ЄС і Британія визначили пріоритети на черговий раунд переговорів про Brexit

ЄС і Британія визначили пріоритети на черговий раунд переговорів про Brexit

Укрінформ
Права громадян, вирішення фінансових спорів та статус островів є головними питаннями на 4-й раунд переговорів між ЄС та Лондоном про вихід Великої Британії зі Спільноти.

Про це заявили головний переговірник від Євросоюзу щодо Brexit Мішель Барньє та керівник переговорної групи від Лондона, державний секретар Великої Британії з питань ЄС Девід Девіс перед початком переговорів у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Досягнення реального прогресу у трьох головних питаннях: громадяни, острови та фінансове врегулювання – є важливими для просування дискусії та здійснення перехідного періоду в майбутньому», - наголосив представник ЄС.

Барньє висловив сподівання, що цього тижня за результатами перемовин сторони досягнуть відчутного прогресу.

Читайте також: Мей розповіла про відносини Британії з ЄС після Brexit

Він заявив, що за шість місяців, упродовж яких ведуться переговори, сторони наблизилися до моменту виходу Британії.

У свою чергу, представник Лондона Девіс відзначив, що в питанні прав людини британська сторона готова домовлятися лише у відповідності до законодавства своєї країни.

«Ми також повинні досягти прогресу в питанні подорожей британських громадян до Євросоюзу, а також щодо виборчих прав на місцевих виборах», - наголосив Девіс.

«У питанні фінансового врегулювання (щодо зобов’язань Лондона перед бюджетом ЄС - ред.) ми хочемо, щоб наші європейські партнери не турбувалися, що вони заплатять більше, або отримають менше, коли вони виконуватимуть нинішній бюджетний план в умовах рішення Британії вийти», - запевнив держсекретар Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-