Нова коаліція у Німеччині бажатиме меншої залежності від російського газу – експерт

Нова коаліція у Німеччині бажатиме меншої залежності від російського газу – експерт

Укрінформ
Склад нової урядової коаліції у ФРН бажатиме меншої залежності від Росії у постачанні природного газу, але кардинальних змін у цій сфері не слід очікувати.

Таку думку висловив аналітик Центру європейської політики (м. Брюссель) Марко Джулі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нова більшість без СДП (Соціал-демократичної партії - ред.) може бути менш прихильною до продовження переважних відносин з Росією у газовій сфері. Однак революції у зовнішній енергетичній політиці Німеччини не слід очікувати», - вважає експерт.

Він пояснив, що це сфера, відносно якої більшість представників німецьких політичних та економічних еліт переконані у необхідності збереження status quo.

Читайте також: Вибори у Німеччині: праві популісти збираються контролювати Меркель

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Німеччині відбулися парламентські вибори. За попередніми результатами підрахунку 100% бюлетенів, альянс партій ХДС/ХСС виграв вибори, набравши 33% голосів.

Соціал-демократична партія Німеччини набрала 20,5% голосів, Альтернатива для Німеччини - 12,6%, Вільна демократична партія- 10,7%, Ліві - 9,2%, Зелені - 8,9%.

Решта партій набрали менше п'яти відсотків і не пройшли в парламент.

При цьому соціал-демократи вже заявили, що не увійдуть до правлячої коаліції та переходять в опозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-