Макрон зазнав першої невдачі — його партія  програла на виборах до Сенату

Макрон зазнав першої невдачі — його партія програла на виборах до Сенату

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон зазнав першої невдачі на виборах до Сенату, що відбулися в неділю, - його партія "Вперед, республіко!" (LREM) може отримати менше місць, ніж очікувалося.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на попередні дані результатів голосування.

Зазначається, що під час голосування переобирали 171 з 348 членів Сенату. На непрямих виборах голосували 75 тисяч виборників, які переважно є депутатами місцевих рад.

Партія "Вперед, Республіко!" сподівалася отримати 40-50 місць в Сенаті, однак в результаті її представлятимуть лише 23 члени.

Читайте також: У Франції тисячі вийшли на марш проти "соціального держперевороту"

За попередніми даними, консервативна партія "Республіканці" отримала більшість у Сенаті і буде представлена близько 150 членами. Соціалісти також показали гарні результати, їм пророкують близько 70 місць у Сенаті.

Офіційні результаті стануть відомі пізніше, оскільки триває підрахунок голосів на заморських територіях Франції, пише АР.

Як повідомлялося, 24 вересня відбулися часткові вибори до Сенату - верхньої палати французького парламенту. Під час ухвалення законів Сенат має меншу вагу, на відміну від Національної асамблеї (нижня палата), за якою залишається останнє слово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-