У Вільнюсі пройшов Марш миру - проти агресії РФ

У Вільнюсі пройшов Марш миру - проти агресії РФ

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Литви в неділю центральним проспектом пройшов Марш миру, спрямований «проти агресивних воєнних дій Росії, КНДР та інших країн».

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу одна з організаторів Маршу Ірина Калмикова.

«На нашу акцію прийшло людей 50. Це багато, якщо врахувати, що акцію проводив Російський Європейський рух (громадська демократична організація, заснована в Литві російськими емігрантами - ред.). Поки ще не всі литовці, вільнюсці розуміють, що це за росіяни? До речі, на акції були знімальні групи телеканалів з РФ. Думаю, даремно – але все одно не пошкодували коштів російських платників податків», - сказала Калмикова.

Читайте також: У Пітері пройшла антивоєнна акція - ЗМІ

Активістка також розповіла, що у Російського Європейського руху є плани кожен місяць проводити пікети на захист політв'язнів у Росії (як росіян, так і українських політв'язнів, у тому числі кримських татар). У тому ж руслі запланована акція «Клітка»: Росія в клітці, оповита колючим дротом, і фото політв'язнів з поясненнями щодо кожної справи.

На День Конституції РФ (відзначається 12 грудня) планується провести акцію «похорони Російської Конституції».

«Ще була пропозиція поїхати в Ригу і провести акцію в Латвії. Але у нас сутужно з грошима, нас ніхто не фінансує, ми самі все робимо за своєю ініціативою», - пояснила Калмикова.

Марш миру в Вільнюсі

Фото: Тетяна Дорутіна/ФБ

Дата Маршу була невипадковою – це найближча неділя після Міжнародного дня миру (день загального припинення вогню і відмови від насильства), який відзначається 21 вересня за рішенням ГА ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-