Іракські курди відмовляються скасувати референдум про незалежність

Іракські курди відмовляються скасувати референдум про незалежність

Укрінформ
Лідер курдської автономії в Іраку Масуд Барзані знову заявив, що не має наміру скасовувати так званий референдум про незалежність регіону від Іраку.

З такою заявою політик виступив на зустрічі з представником ООН в Іраку Яном Кубішем у селищі Салахаддін в Ербілі, повідомляє агентство "Анадолу".

"Референдум - проста форма прояву демократії. Народ вирішив, і назад дороги немає. 25 вересня відбудеться референдум про незалежність", - сказав Барзані у відповідь на заклик міжнародного співтовариства і ООН скасувати антиконституційний референдум.

Окрім того, він зазначив, що Ербіль готовий до переговорів з Багдадом, і питання щодо кордонів та інші важливі питання можна обговорити в мирній атмосфері.

Читайте також: Манафорт став “радником” курдів щодо референдуму про незалежність — NYT

Барзані 7 червня оголосив за підсумками консультацій з лідерами партій регіону, що "референдум про незалежність" регіону призначено на 25 вересня. Референдум проводитиметься також в місті Кіркук, яке має спірний статус.

Як повідомлялося, референдум про незалежність Курдистану заплановано на понеділок, 25 вересня. Його критикує іракська влада у Багдаді, Ірані та Туреччині. У США теж занепокоєні ідеєю проведення референдуму. Вашингтон вже неодноразово звертався до лідерів іракських курдів з проханням скасувати плебісцит.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-