Штайнмайєр проголосував на виборах до бундестагу і закликав голосувати всіх

Штайнмайєр проголосував на виборах до бундестагу і закликав голосувати всіх

Фото
Укрінформ
Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр проголосував на виборах до парламенту у своєму виборчому окрузі в Берліні.

Главі держави і першій леді Ельке Бюденбендер довелося навіть трохи постояти в черзі на ділянці, організованій у школі, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

Ще перед стартом виборів Штайнмайєр, який до того, як став президентом у березні цього року, був членом Соціал-демократичної партії Німеччини, але змушений був, згідно з конституцією, відмовитися від партійності, звернувся до народу країни з закликом активно голосувати.

"Сьогодні вибори в Бундестаг. Кожен голос важливий, кожен голос має значення. Не віддавайте свій голос іншим. Тому я прошу вас: ідіть сьогодні на вибори. Вони зміцнюють нашу демократію!", - закликав президент. Він заявив, що для нього вибори - це найперший громадянський обов'язок демократії. Хто не голосує, за словами Штайнмайєра, той надає іншим право вирішувати долю країни. Крім того, ніколи так не відчувалося, як сьогодні, що йдеться і про майбутнє демократії взагалі, і про майбутнє Європи.

Читайте також: Вибори до бундестагу 2017 - найдорожчі в історії країни

Як повідомлялося, вибори в бундестаг проходять у неділю, 24 вересня. Дільниці відкриті з 8 ранку до 18 за берлінським часом. Право голосу в країні мають 61,5 млн осіб.

Традиційно явка на німецьких виборах досить висока. Так, на попередніх парламентських виборах вона сягнула 71,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-