Трамп хоче вибудувати відносини з Росією на трьох чинниках — Волкер

Трамп хоче вибудувати відносини з Росією на трьох чинниках — Волкер

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп готовий вибудувати сильну позицію у відносинах з Росією, спираючись на загальні принципи безпеки та захист американських національних інтересів.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

"Я думаю, що президент Трамп готовий вибудувати сильну позицію. Ця позиція базується на трьох чинниках - підтримці існуючих правил гри, підтримці загальних принципів безпеки і захисті національних інтересів США", - зазначив дипломат.

В інтерпретації Волкера таку позицію не слід розглядати як антиросійську.

"Хіба що Росія зробить вибір на користь того, аби стати антагоністом Сполучених Штатів. Президент Трамп, власне, хоче того, про що й заявляв, - порозумітися з Росією. Але для цього сама Росія повинна змінити поведінку, до якої вона вже звикла", - підкреслює він.

Читайте також: Миротворці зроблять можливим проведення “серії виборів” на Донбасі — Волкер

Волкер, водночас, зазначив, що за останні півтора року функціонування попередньої американської адміністрації російська влада трохи звикла до того, що їй багато що сходить з рук.

"Під час останніх президентських виборів у США вони не приховували своїх очікувань: нову адміністрацію очолить людина, котра славиться своєю майстерністю укладати угоди, і з нею можна буде легко домовитися. Втім, цього не сталося", - констатував дипломат.

Як відомо, 21 вересня Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом на полях Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку. Переговори тривали близько години. У них взяли участь віце-президент США Майкл Пенс, державний секретар Рекс Тіллерсон і спецпредставник Держдепартаменту щодо України Курт Волкер, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, посол України у Вашингтоні Валерій Чалий.

Після переговорів з Трампом Порошенко заявив, що США підтримують введення міжнародного миротворчого контингенту на Донбас, а також позитивно відгукнувся про рівень двостороннього співробітництва, зокрема у сфері безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-