Маккейн обіцяє знову заблокувати скасування Obamacare

Маккейн обіцяє знову заблокувати скасування Obamacare

Укрінформ
Впливовий сенатор-республіканець Джон Маккейн у п'ятницю оприлюднив свою позицію "проти" ініціативи його однопартійців на чолі з президентом Трампом скасувати систему доступного медстрахування для незаможних американців Obamacare.

Відповідну заяву сенатор розмістив у себе на офіційному веб-сайті, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як я неодноразово підкреслював, закон про реформу системи охорони здоров'я має стати продуктом звичного законодавчого порядку в Сенаті", - зауважив Маккейн, маючи на увазі уникнення виключних процедур для просування закону.

Він підкреслив, що медична реформа повинна бути обговорена ретельно як республіканцями, так і демократами з проведенням повноцінних слухань, дебатів та внесення поправок.

Голос Маккейна в Сенаті може бути вирішальним, як це сталося наприкінці липня, під час останньої спроби республіканців скасувати Obamacare.

Джон Маккейн й цього разу висловився твердо "проти" навіть попри те, що серед авторів законопроекту є його найкращий друг Ліндсі Грем.

"Автори законопроекту – мої дорогі друзі... Я знаю, що вони діють відповідно до своїх переконань та почуттів того, що найкраще для країни. Я теж", - зазначив сенатор.

Читайте також: Трамп хоче змінити під республіканців правила голосування в Сенаті

У цьому зв'язку він висловив сподівання, що протягом наступних місяців обидві партії зможуть досягти компромісного рішення, яке служитиме американському народу в найкращий спосіб.

Закон про медичне забезпечення, який в народі отримав назву "Obamacare", був затверджений у 2010 році. Основна його мета полягала в забезпеченні доступної медичної допомоги десяткам мільйонів незаможних американців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-