Китай закликав КНДР та інші країни робити кроки назустріч

Китай закликав КНДР та інші країни робити кроки назустріч

Укрінформ
Міністр закордонних справ КНР Ван І закликав учасників переговорів з північнокорейської проблеми шукати точки дотику і поважати інтереси один одного.

Про це він сказав, виступаючи на 72-й Генеральній Асамблеї ООН у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ще є надія на мир, і ми не повинні здаватися. Переговори – єдиний вихід. Сторони повинні робити кроки назустріч і враховувати занепокоєння один одного», - заявив дипломат.

Читайте також: Трамп підписав указ про нові санкції проти КНДР

Ван І нагадав, що 19 вересня виповнилася 12-я річниця заяви 2005 року учасників шестисторонніх переговорів під китайським головуванням, на яких була намічена дорожня карта денуклеаризації, всі сторони погодилися з планом, що відкрило можливості для регіонального миру і стабільності.

Читайте також: Китайським банкам заборонили мати справи з КНДР – Reuters

Пекін не вважає угоду застарілою, однак «денуклеарізація сьогодні має бути більш всеохоплюючою, чіткою і незворотною: не повинно бути нової ядерної зброї ні на півночі, ні на півдні Корейського півострова; в Північно-Східній Азії, ні в інших частинах світу», - заявив глава МЗС КНР.

Він закликав Пхеньян не продовжувати слідувати небезпечним шляхом, США - виконувати раніше взяті зобов'язання, і всіх - грати конструктивну роль у зниженні напруги, як би багато часу не зайняв процес.

Ван І похвалив ООН, яка, за його оцінкою, «довела свою корисність у запобіганні повномасштабних воєн і підтримуючи протягом 70 років відносний мир на планеті». Він також зазначив, що п'ятірка постійних членів Ради Безпеки «повинна подавати приклад у дотриманні принципів безконфліктності, неконфронтації, взаємної поваги і співпраці заради спільної вигоди».

Читайте також: Япония в ООН призвала мир объединиться против Северной Кореи

Китайський дипломат вкотре запевнив, що його країна, будучи «чемпіоном принципу багатосторонніх відносин», чітко дотримується прописанних у Хартії ООН принципів суверенітету, незалежності і територіальної цілісності держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-