У Франції - масштабні протести проти трудової реформи

У Франції - масштабні протести проти трудової реформи

Укрінформ
На вулиці Парижа та інших міст Франції у четвер, 21 вересня, знову вийшли десятки тисяч людей, невдоволених планами уряду провести реформу трудового законодавства, запропоновану президентом країни Еммануелем Макроном. 

Багатотисячні демонстрації відбулися напередодні затвердження реформи, яке заплановане урядом на п'ятницю, 22 вересня, повідомляє DW

Профспілка "Всезагальна конфедерація праці" (CGT) оголосила про проведення у четвер близько 200 акцій протесту по всій території Франції. Демонстранти, зокрема, тримали транспаранти із гаслами "Макрон - маріонетка роботодавців", "Ні реформі ринку праці", а також закликали уряд відмовитися від реформи у запропонованому вигляді. 

Керівник CGT Філіпп Мартінез під час демонстрації у Парижі заявив, що масштаби акцій протесту у четвер за кількістю учасників є співставними з першим днем протестів минулого вівторка, 12 вересня. Тоді, за даними профспілки, у масових акціях взяли участь майже півмільйона французів.

Читайте також: Прем'єр Франції обіцяє провести трудову реформу, незважаючи на протести

Як повідомлялося, однією з ключових позицій у запропонованій президентом Франції Еммануелем Макроном реформі трудового законодавства є зменшення впливу профспілок на ведення переговорів з роботодавцями. Підприємствам будуть запропоновані більш гнучкі умови в переговорах про заробітну плату і умови праці. Також реформа передбачає зменшення виплат при звільненні. 

Реформа ринку праці була однією з важливих обіцянок Макрона під час президентських виборів.

 Фото: picture-alliance/dpa/C.Paris

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-