Землетрус у Мексиці: під завалами школи другу добу шукають уцілілих

Землетрус у Мексиці: під завалами школи другу добу шукають уцілілих

Укрінформ
У Мехіко вже другу добу намагаються врятувати людей, які вижили під завалами початкової школи.

Будівля зруйнувалася під час потужного землетрусу, що стався у вівторок, де загинуло щонайменше 26 людей. Є дані, що під завалами можуть бути троє уцілілих - зокрема дівчинка 12-13 років.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«За повідомленнями, рятувальники побачили серед пилу руку, що рухалася», - передає кореспондент BBC Девід Вілліс.

За даними влади, під завалами школи загинули щонайменше 21 дитина і п'ятеро дорослих. Ще кількадесят людей вважають зниклими безвісти. Загальну кількість жертв землетрусу в країні наразі оцінюють у 230.

Як повідомлялося, землетрус магнітудою 7,1 стався в центральній частині Мексики вранці 19 вересня за місцевим часом. Епіцентр землетрусу знаходився між штатами Пуебла і Морелос неподалік від столиці.

Читайте також: ЄС готовий допомогти Мексиці у ліквідації наслідків землетрусу

Найбільше загиблих - у Мехіко. Там зруйновані десятки будинків. У районах, які найбільше постраждали від землетрусу, працюють рятувальники. Розбирати завали їм допомагають добровольці. Щонайменше 2 млн людей залишаються без електроенергії та телефонного зв'язку.

Президент Енріке Пенья Ньєто закликав людей не скупчуватися на вулицях, щоби не перешкоджати розбирати завали. Влада країни вже попросила допомоги у закордонних фахівців. В країні оголосили жалобу.

Землетруси у Мексиці - не поодиноке явище. Раніше у вересні землетрус стався на півдні країни, тоді загинуло 90 людей. Нинішнє лихо сталося у 32-у річницю потужного землетрусу, від якого загинули близько 10 тисяч людей.

Лідери США, Канади та інших країн висловили співчуття постраждалим.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-