Італія вважає мирне передання влади єдиним способом завершити війну у Сирії

Італія вважає мирне передання влади єдиним способом завершити війну у Сирії

Укрінформ
Припинити війну та повернути до Сирії людей, які нині шукають притулку закордоном, можливо лише за допомогою політичного процесу.

На цьому під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН наголосив прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Єдиним шляхом до тривалого вирішення сирійського конфлікту є реалістичний та конструктивний політичний процес. Досягти стабільності, миру, відновлення, тривалої перемоги над тероризмом або умов для добровільного повернення біженців неможливо без інклюзивної політичної передачі влади, що об’єднає усі різноманітні елементи суспільства Сирії», - сказав Джентілоні.

Читайте також: Мей в ООН нагадала, хто підтримує сепаратистів і терористів

У зв’язку із цим він висловив підтримку діям ООН та Спецпосланця Стефана де Містури у Сирії.

«Лише за умови згуртованої прихильності міжнародної спільноти ми зможемо досягти справжнього політичного вирішення, що збереже єдність, цілісність та суверенітет Сирії», - наголосив прем'єр-міністр Італії.

Читайте також: У Сирії загинув ще один російський контрактник

Джентілоні також звернув увагу на велику кількість сирійців, які досі не мають доступу до гуманітарної допомоги.

«У країні досі залишається багато невинних дітей, жінок та чоловіків, які мають обмежений або взагалі відсутній доступ до гуманітарної допомоги. Це – найбільший виклик, перед яким ми постаємо сьогодні», - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-