ООН повинна більше уваги приділяти питанню миротворчих місій - Рютте

ООН повинна більше уваги приділяти питанню миротворчих місій - Рютте

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй повинна більше уваги приділяти питанню запобігання конфліктів, а також миротворчих місій.

Про це заявив у своєму виступі в середу з трибуни 72-ї Генеральної Асамблеї ООН прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, передає кореспондент Укрінформу.

«Ключове слово тут – попередження. Ми приділяємо недостатньо уваги самим раннім стадіям розвитку конфліктів. Це повинно змінитися. Нам потрібна організація, повністю забезпечена і готова діяти на всіх стадіях конфлікту», - сказав Рютте.

Читайте також: Президент запросив в Україну оціночну місію ООН з питання миротворців

Моделлю для майбутніх миротворчих місій він вважає MINUSMA в Малі (в якій беруть участь Нідерланди). При цьому для оптимізації їх діяльності потрібно не тільки підвищувати точність розвідувальної інформації, але і проводити спеціальну підготовку персоналу, забезпечити його найсучаснішим обладнанням і наділити чітким мандатом.

Читайте також: Місія миротворців повинна охоплювати всю окуповану територію - Порошенко

Нідерланди, повідомив глава уряду, виступають в якості співорганізатора миротворчої конференції, яка відбудеться пізніше цього року в Ванкувері. На ній Гаага наполягатиме на тому, щоб графіки ротації персоналу та матеріальної частини місій були чіткішими та проводилися вчасно.

"Це повинно сприяти тому, що країни з більшою готовністю брати участь у миротворчих місіях і продовжувати їх потенційну тривалість", - сказав Рютте.

Читайте також: Порошенко відповів на заклик Трампа про повагу суверенітету всіх країн

Нідерланди ставлять своєю метою «Три-Д підхід» розвиток, безпека і дипломатія (за першими літерами слів у латинському алфавіті - Development, Defence, Diplomacy). Ці теми стануть, за його словами, пріоритетними в ході роботи Нідерландів в якості непостійного члена РБ ООН наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-