Керівник операції РФ щодо анексії Криму розбився у ДТП

Керівник операції РФ щодо анексії Криму розбився у ДТП

Відео
Укрінформ
Командувач повітряно-десантними військами Росії генерал-полковник Андрій Сердюков 15 вересня потрапив в аварію в Мурманської області, в результаті якої отримав важкі травми.

 Про це пише "Лента.ру" з посиланням на власні джерела.

Аварія сталася 15 вересня о 14:45 за місцевим часом на 1420-му кілометрі автодороги Р21 "Кола" в РФ. В мікроавтобус генерала, який прямував в кортежі у супроводі машин військової автоінспекції, врізався легковий автомобіль.

Як випливає з матеріалів перевірки ДТП, у кортеж, в якому слідував мікроавтобус Volkswagen Caravella російського головкому, врізався Chevrolet Lanos, який виїхав із зустрічної смуги. В результаті зіткнення мікроавтобус перекинувся.

Російський генерал у важкому стані, із серйозною черепно-мозковою травмою та переломом хребта був доставлений в реанімацію госпіталю Північного флоту. Постраждав і 52-річний заступник головкому з повітряно-десантної підготовки РФ, генерал-майор Володимир Кочетков: з численними переломами він був госпіталізований. Травми в результаті аварії отримали 49-річний помічник головкому і 35-річний ад'ютант.

Читайте також: Жахлива ДТП у Нью-Йорку: автобус на швидкості протаранив інший, є жертви

Водій Chevrolet, 34-річний житель Мурманська, від отриманих травм помер у машині швидкої допомоги. Його 39-річна дружина з важкими травмами госпіталізована. Двоє їх дітей, хлопчики 16 і 17 років, відбулися незначними синцями. Експертиза показала, що водій службового мікроавтобуса був тверезий, у ДТП він отримав незначні забої.

Нагадаємо: Сердюков є командувачем ВДВ РФ з жовтня 2016 року, однак раніше він був начальником штабу і першим заступником командувача Південного військового округу

За інформацією російських ЗМІ, саме Сердюков керував операцією із захоплення Криму навесні 2014 року. Він очолив і реалізував спецоперацію, коли російські військові забезпечили прийняття парламентом Криму рішення про проведення незаконного референдуму про приєднання до РФ, який був організований протягом трьох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-