Росія готова до військового втручання в Білорусі - глава Сил оборони Естонії

Росія готова до військового втручання в Білорусі - глава Сил оборони Естонії

Укрінформ
Росія готова до військового втручання і в Білорусі, на зразок того як зробила це в Україні, якщо політична ситуація зміниться у небажаному для Кремля напрямі.

Таку думку висловив глава Сил оборони Естонії генерал Ріхо Террас в інтерв'ю ERR.

"Подібно до України, Росія планує військові кроки проти Білорусі, якщо політична ситуація там зміниться. Російські збройні сили і структури безпеки ведуть підготовку до того, щоб у разі потреби втрутитися і провести військову операцію у Білорусі. Планування операції почалося в 2014 році", - сказав Террас.

Читайте також: Грібаускайте в ООН: Росія шантажує та залякує Україну

За його словами, завдання навчань "Запад" та інших спільних військових навчань - максимально зв'язати білоруські збройні сили з російськими, а мета - паралізувати здатність білоруських військових діяти самостійно.

"Характерно, що російський президент відвідав етап навчань саме в Росії, хоча наголошував, що основна складність на спільних навчаннях - у Білорусі. У навчаннях беруть участь різні військові округи, Балтійський і Північний флот, ракетні війська. Якщо все це є антитерористичною операцією, то це очевидне перебільшення", - зазначив Террас.

Читайте також: В РНБО повідомили, скільки людей і техніки задіяли у навчаннях “Запад-2017”

Як повідомлялося, активна фаза російсько-білоруських навчань "Запад-2017" проходить з 14 по 20 вересня. За офіційними даними, в них беруть участь майже 13 тисяч військовослужбовців, більшість з них - білоруські, до 70 вертольотів і літаків, близько 250 танків і до 10 бойових кораблів. Проте голова Військового комітету НАТО генерал Пьотр Павел заявив, що в навчаннях задіяні від 70 до 100 тисяч військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-