У Нью-Йорку арештували трьох конгресменів за протести перед Trump Tower

У Нью-Йорку арештували трьох конгресменів за протести перед Trump Tower

Фото
Укрінформ
Серед протестувальників на підтримку прав мігрантів у США біля башти Trump Tower у Нью-Йорку, яких арештувала поліція, опинилися три члени Палати представників американського Конгресу.

Інцидент стався в вівторок, коли президент Трамп перебуває з візитом у цьому місті для участі в 72-й сесії Генасамблеї ООН, передає Укрінформ.

"Троє конгресменів перебували серед учасників акції протесту, яких у вівторок арештувала поліція поблизу будівлі Trump Tower", - зазначається в повідомленні телеканалу CNN.

Законодавці взяли участь у демонстрації на підтримку прав іммігрантів, які урізала адміністрація Трампа. Зокрема, йдеться про конгресменів-демократів Луї Гутьєрреса (представляє штат Іллінойс), Рауля Гріжалва (штат Арізона) та Адріано Еспайлата (штат Нью-Йорк). Їм висунуті звинувачення у громадянській непокорі.

Читайте також: Трамп в ООН пригрозив знищити Північну Корею

На сторінці Facebook одного з конгресменів виставлені фото самої демонстрації, де видно, що протестувальники трималися за руки та співали, сидячи посеред вулиці та тримаючи великий банер.

Офіс демократа Гутьєрреса оприлюднив офіційну позицію конгресмена з цього приводу.

"Ми робимо необхідні кроки для того, щоб президенту Трампу, республіканцям і демократам стало зрозуміло, що ми продовжуватимемо мирну боротьбу на захист мрійників та іммігрантів, поки не буде прийнятий закон, який забезпечить тим, хто мріє, вільне місце для життя",- наголошується в документі.

Нагадаємо: протести виникли на тлі ініціативи Білого дому припинити дію так званого закону DACA, який захищає від депортації неповнолітніх дітей, які нелегально перебувають на території США в якості мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-