Нетаньягу виступив з різкою критикою Ірану на ГА ООН

Нетаньягу виступив з різкою критикою Ірану на ГА ООН

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу в своїй промові з трибуни 72-ї Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку у вівторок обрушився з критикою на Іран і дякував США за їхню позицію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба говорити правду і про Іран... Ніхто не був так відважний у своїй промові, як президент Трамп. Він правильно назвав угоду з Іраном «ганьбою». Не можу не погодиться», - заявив Нетаньягу.

Читайте також: У МЗС Туреччини заявили, що іракські курди "заплатять" за референдум

Він підкреслив, що ядерна угода з Іраном жодною мірою не зупиняє країну в її розробці балістичних ракет і атомної бомби, здатної загрожувати всьому світу.

«Угода не тільки не блокує шлях до створення атомної бомби, але прокладає його. У Ірану буду розв'язані руки для розробки незліченної кількості бомб, причому, не порушуючи угоди», - переконаний ізраїльський прем'єр.

Він вважає правильним скасування цієї угоди, що означало б відновлення тиску на Тегеран і називає наївними тих, хто вірить, що угода зробить Іран відповідальним членом міжнародного співтовариства.

«Я абсолютно не згоден. Коли будуть зняті санкції, Іран буде вести себе як спущений з повідка голодний тигр. Він вже зараз це робить, поширюючи тиранію і терор на сусідів», - заявив Нетаньягу.

Він звернувся до аятоли Хаменеї, запевнивши, що «світ Ізраїлю ніколи не буде знищений!», і що «Ізраїль буде захищатися з усією силою своєї зброї і своїх переконань». При цьому глава ізраїльського уряду запевнив, що його країна «хоче миру з усіма арабськими друзями».

Читайте також: Ізраїль підтримує незалежність курдів в Іраку - Нетаньягу

Нетаньяху подякував президента США Дональда Трампа за його позицію.

«Разом з Трампом ми зможемо протистояти великим загрозам Ірану», - підкреслив прем'єр.

Він також вважає, що країни світу нарешті «визнали неабиякі здібності Ізраїлю боротися з тероризмом». Ізраїль, зокрема, надає дані розвідки, рятуючи «незліченну кількість життів».

У той же час Нетаньягу засудив деякі резолюції ООН та інших міжнародних організацій щодо самого Ізраїлю, вважаючи, що вони відкидають назад мирний процес на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-