В ООН стартували дебати за участю президентів

В ООН стартували дебати за участю президентів

Укрінформ
У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку розпочалися загальнополітичні дебати в рамках 72 сесії Генеральної асамблеї ООН. В дискусії на вищому рівні візьмуть участь глави держав та урядів з понад 120 країн.

Україну представлятиме глава держави Петро Порошенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Головна тема цьогорічних дебатів: "Орієнтація на людей - прагнення до миру та гідного життя для всіх на стабільній планеті". Очікується, що світові лідери зосередяться на питаннях сталого розвитку та змін клімату. Окрема увага приділятимуться сьогоденним глобальним викликам, у тому числі затяжним конфліктам, крайній бідності та боротьбі з голодом, а також кризі біженців.

Перед початком дискусій високого рівня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш представить щорічний звіт про роботу Організації. Перед присутніми також виступить обраний голова Генасамблеї - міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак. Після цього заплановані виступи глав держав та урядів.

Читайте також: Порошенко виступить у Радбезі та на Генасамблеї ООН

Президент України Петро Порошенко звертатиметься до Генасамблеї у середу, 20 вересня. Очікується, що він зосередить головну увагу, зокрема, на російській агресії проти України, а також необхідності запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.

Загальнополітичні дебати високого рівня в штаб-квартирі ООН триватимуть до 25 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-