Запад-2017: у Шойгу твердять, що по журналістах ракет не випускали

Запад-2017: у Шойгу твердять, що по журналістах ракет не випускали

Укрінформ
Російські військові спростували повідомлення про те, що в ході навчань "Запад-2017" стався інцидент з мимовільним пуском ракети "повітря-земля" з вертольота Ка-52 по глядачах.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

"18 вересня у рамках розіграшу епізоду практичних дій спільного стратегічного навчання "Запад-2017" жодних інцидентів, пов'язаних з роботою армійської авіації, не було", - заявили у вівторок в прес-службі Західного військового округу.

"Усі повідомлення в соціальних мережах про залпи по натовпу журналістів, велику кількість тяжкопоранених - навмисна провокація або чиясь персональна дурість", - повідомили в окрузі.

Військові твердять, що на відеокадрах у соціальних мережах зафіксований інший випадок - тоді екіпажі вертольотів у рамках льотно-тактичного навчання відпрацьовували вправу з ураження наземних цілей.

"Системою наведення одного з вертольотів було здійснено помилкове захоплення цілі. В результаті влучення некерованої ракети отримав пошкодження один з вантажних автомобілів без людей", - повідомили в окрузі.

У Західному військовому окрузі також стверджують, що за епізодом навчання "Запад-2017" 18 вересня "спостерігали сотні російських та іноземних журналістів, а також військові аташе з більш як 50 держав".

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що на черговому етапі російсько-білоруських навчань "Запад-2017" на полігоні "Лузький" під Санкт-Петербургом стався мимовільний пуск ракет класу "повітря-земля" з вертольота Ка-52. Повідомлялося, що бойові снаряди влучили в місцевість, де знаходилися глядачі. Портал 66.ru повідомив з посиланням на джерело, що двоє людей отримали важкі травми. При цьому точну дату, коли сталася НП, видання не називало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-