Австралія відправляє на Філіппіни підрозділ фінрозвідки для придушення ІДІЛ

Австралія відправляє на Філіппіни підрозділ фінрозвідки для придушення ІДІЛ

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії відправить на Філіппіни представників спеціального підрозділу фінансової розвідки, завданням якого є протидія фінансуванню Ісламської держави у Південно-Східній Азії.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Необхідність тісної співпраці з нашими сусідами ніколи не була більш критичною… Жодна країна не може перемогти ІД окремо, але разом ми можемо створити об'єднану силу, здатну подолати цю загрозу», - заявив міністр юстиції Австралії Майкл Кінан.

За його словами, до кінця наступного місяця на Філіппінах будуть розміщені два фахівці новоствореного підрозділу федеральної поліції Австралії в рамках розширення контртерористичних зусиль, спрямованих на придушення зростаючого впливу ІД у регіоні. Таким чином склад контингенту австралійської поліції зросте, відтак він стане другим за чисельністю (після Індонезії) іноземним підрозділом в регіоні. Австралійські офіцери долучаться до роботи контингенту західних військових спеціалістів та представників розвідки, які з травня працюють на Філіппінах. Окрім того, у антитерористичній операції в регіоні також задіяні австралійські літаки-розвідники P3 Orion.

Читайте також: Сутички на Філіппінах: близько 400 тисяч людей залишили свої будинки

Як повідомляв Укрінформ, бойовики ІД у травні ц.р. захопили південну частину Філіппінського міста Мараві, що спричинило побоювання, що регіон може стати прихистком для бойовиків ІД, які повертаються з Близького Сходу, або для австралійських джихадистів, які не можуть дістатися Сирії. Швидкий успіх бойовиків та повільна реакція збройних сил Філіппін спричинили занепокоєння серед австралійських безпекових та розвідувальних служб.

Австралійська поліція та розвідка вважають захоплену бойовиками частину Філіппін однією з найбільш серйозних загроз можливого терористичного нападу з масовими наслідками для Південно-Східної Азії та Австралії зокрема. У цьому контексті міністр юстиції Майкл Кінан заявив, що австралійські правоохоронні органи все частіше співпрацюють зі своїми сусідами з регіону після послаблення позицій ІД на Близькому Сході та падіння халіфату в Сирії та північному Іраку. Загалом очікується, що Австралійське агентство фінансової розвідки Austrac співпрацюватиме у справі боротьби з фінансуванням тероризму з іншими агенціями у всьому регіоні. Метою його діяльності є виявлення методів фінансування Ісламської держави в Південно-Східній Азії та розробка заходів з протидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-