В Індонезії напали на збори комуністів, є поранені

В Індонезії напали на збори комуністів, є поранені

Фото
Укрінформ
В Індонезії натовп людей, які виступають проти публічного обговорення масових вбивств в Індонезії в 1965 році, атакувала місце зібрання комуністів. Влада заарештувала 22 людини, 5 поліцейських поранено.

Про це повідомляє АР.

«Натовп, який виступає проти публічного обговорення масового вбивства комуністів Індонезії в 1965 році, намагалася проникнути в будівлю в Джакарті, де, як вони вірили, зустрічаються комуністи», - йдеться в повідомленні.

За словами представника поліції Джакарти Арго Ювоно, 22 людини були заарештовані за безлади, а також п'ятеро офіцерів були поранені в ході конфронтації.

Зіткнення сталося на наступний день після того, як поліція заблокувала будівлю, щоб зупинити громадський форум з обговорення різанини, в ході якої, як стверджують історики, були вбиті півмільйона людей.

Читайте також: Ісламісти готували напад на президентський палац в Індонезії

За словами організатора форуму, поліція порушила конституційні права на свободу асоціації і зборів, а зустріч в неділю була присвячена обговоренню проблем демократії в Індонезії.

Поліція стверджує, що форум був припинений, оскільки організатори не запросили на нього дозвіл.

У минулому році в Індонезії був проведений новаторський симпозіум з питання масових вбивств, про що майже півстоліття зберігалося мовчання. Як зазначає видання, військові, ісламські групи і високопоставлені особи в уряді країни виступають проти розкриття даного питання, тому що «це може оживити комунізм».

Як відомо, в 1965-1966 роках в Індонезії проходили антикомуністичні політичні репресії, які розгорнулися після невдалої спроби державного перевороту. В результаті репресій загинуло понад півмільйона осіб і ще близько мільйона потрапили у в'язницю.

Фото: @arman_dhani

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-