Кувейт збирається видворити посла Північної Кореї

Кувейт збирається видворити посла Північної Кореї

Укрінформ
Керівництво Кувейту має намір видворити з країни посла КНДР та чотирьох інших північнокорейський дипломатів.

Цей крок має ускладнити КНДР відправлення до країн Перської затоки північнокорейських "гастарбайтерів", повідомляє DW.

"Посла КНДР у Кувейті разом з чотирма іншими північнокорейськими дипломатичними працівниками змусять залишити цю країну Перської затоки. Про відповідний намір влади Кувейту щодо диппредставників КНДР стало відомо в неділю, 17 вересня. Таким чином кількість співробітників посольства КНДР у Кувейті скоротиться до чотирьох", - зазначається в повідомленні.

За даними агентства AFP, послу Північної Кореї дали місяць для виїзду з країни. Останнім часом Кувейт зазнавав дедалі більшого тиску з боку США та союзних до них азійських країн, котрі вимагали обмежити дипломатичні контакти з КНДР. Кувейт - єдина країна Перської затоки, де розташоване посольство Північної Кореї.

Видворення північнокорейських дипломатів має на меті серед іншого ускладнити Північній Кореї відправлення на роботу до країн Перської затоки робочої сили. Досі залучення працівників з КНДР до будівельних та інших робіт в Кувейті, Омані, Катарі та в Об’єднаних Арабських Еміратах вважалося одним із важливих джерел валютних надходжень для північнокорейського режиму. За даними AFP, Кувейт не поновлюватиме дозволи на перебування північнокорейським "гастарбайтерам", яких у країні нараховується від 2000 до 2500 осіб.

Читайте також: Гейлі: КНДР буде знищена, якщо Америці доведеться захищатися

Як повідомлялося, керівництво КНДР попри критику міжнародної спільноти надалі розвиває ракетну та ядерну програму, регулярно здійснюючи ракетні пуски та підземні ядерні випробування. У відповідь на це Рада Безпеки ООН ухвалила нові посилені обмежувальні заходи проти КНДР. Запроваджені санкції, приміром, передбачають обмеження експорту нафти та нафтопродуктів до КНДР, а також обмежують імпорт з Північної Кореї сировини й виробів легкої промисловості. Так само санкції мають на меті скоротити притік валютних надходжень до КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-