ХАМАС заявив про готовність

ХАМАС заявив про готовність "повернути" сектор Газа Палестині

Укрінформ
Радикальний ісламістський рух ХАМАС заявив, що готовий передати підконтрольний йому сектор Газа під юрисдикцію уряду лідера Палестинських територій Махмуда Аббаса.

Відповідне повідомлення оприлюднила в неділю, 17 вересня, прес-служба керівництва радикального угруповання, інформує DW

У повідомленні зазначається, що керівництво ХАМАС згодне розпустити свою адміністрацію в секторі Газа. Цим кроком ХАМАС продемонстрував готовність дійти згоди з палестинським рухом ФАТХ за посередництва Єгипту

Радикальний рух також оголосив про свою готовність до проведення загальних виборів. Компроміс має покласти край багаторічній ворожнечі між двома найбільшими палестинськими організаціями. Тим часом у керівництві ФАТХ вже заявили, що вітають такий крок з боку ХАМАС, передає інформагенція AP.

Читайте також: Євросуд повернув ХАМАС у список терористичних організацій

ХАМАС, котрий на Заході вважають терористичною організацією, контролює сектор Газа, а ФАТХ - Західний берег річки Йордан та уряд Палестинських територій. Нещодавно уряд Махмуда Аббаса попросив Ізраїль посилити тиск на ХАМАС, обмеживши, зокрема, постачання електроенергії, щоб змусити рух до переговорів.

Нагадаємо, що 2007 року ХАМАС після кількатижневого громадянського конфлікту захопив владу в секторі Газа, витіснивши звідти ФАТХ. Дотеперішні спроби поєднати всі палестинські території під дахом одного уряду виявились безуспішними. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-