Екс-міністр Молдови стала спецпредставником ООН у Азії

Екс-міністр Молдови стала спецпредставником ООН у Азії

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Наталія Герман призначена Спеціальним представником та керівником Регіонального центру ООН з превентивної дипломатії у Центральній Азії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Для мене велика честь сприяти реалізації порядку денного ООН щодо збереження миру, запобігання конфліктам та довгострокового розвитку як Спеціальний представник та керівник Регіонального центру ООН з превентивної дипломатії у Центральній Азії", - заявила дипломат.

Екс-глава МЗС Молдови була призначена на цю посаду Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррешем.

Читайте також: Генсек ООН пропонує посередництво для врегулювання ситуації навколо КНДР

Герман має 25-річний досвід дипломатичної діяльності. Була міністром закордонних справ та європейської інтеграції Молдови з 2013 по 2016 роки в уряді під керівництвом Юріє Лянке.

Працювала послом Молдови у Австрії, Швеції, Фінляндії та Норвегії, а також представником Молдови у ОБСЄ та інших міжнародних організаціях.

Регіональний центр Організації Об'єднаних Націй з превентивної дипломатії у Центральній Азії був заснований Радою Безпеки 16 травня 2007 року за пропозицією п'ятьох Центрально-азійських країн. Ініціатива була обумовлена наявністю численних загроз, з якими стикаються держави Центральної Азії, включаючи міжнародний тероризм та екстремізм, незаконний обіг наркотиків, організовану злочинність та проблему погіршення якості навколишнього середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-