Без ООН світ був би гіршим - Меркель

Без ООН світ був би гіршим - Меркель

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає дуже важливою роль ООН у світових справах, в тому числі у питаннях розміщення миротворчих місій.

Про це вона сказала у суботу у відео-подкасті, присвяченому Генасамблеї організації, яка відкривається наступного тижня.

"Я думаю, що світ без Організації Об'єднаних Націй був би однозначно гіршим", - заявила Меркель.

 Вже тому, за її словами, роль організації є великою. "Подумайте лишень про багато місій "блакитних касок", - закликала канцлер.

ФРН, нагадала вона, бере участь у різних миротворчих місіях ООН, але також підтримує ті, де німецькі солдати не задіяні. При цьому Меркель особливо наголосила, що для Німеччини дуже важливим є "саме голосування ООН за військові операції", оскільки це легітимізує подібні дії.

Читайте також: Росія не відправить миротворців на Донбас без згоди України - Більдт

 Глава уряду також зазначила, що лише завдяки ООН останніми роками вдалося домогтися прийняття таких найважливіших рішень, як Порядок денний 2030, а також Паризька кліматична угода.

Однак, водночас, деякі аспекти у роботі ООН викликають запитання, зокрема, роботоздатність її Ради Безпеки, яка "дуже обмежена у багатьох міжнародних конфліктах через можливість накладення вето". Як приклад Меркель навела ситуацію із Сирією, щодо якої протягом тривалого часу так і немає спільної позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-