Меркель виступає за приєднання всіх країн ЄС до Шенгену

Меркель виступає за приєднання всіх країн ЄС до Шенгену

Укрінформ
Канцлер ФРН вважає розумним пропозицію президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про входження всіх країн-членів Євросоюзу до Шенгенського простору.

Про це вона заявила на прес-конференції у Берліні після переговорів у п'ятницю ввечері з французьким колегою, прем'єр-міністром Франції Едуардом Філіпом, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо президент Комісії каже, що він хоче, щоб держави-члени Європейського Союзу всі були також і в Шенгенській зоні, я вважаю, що це розумний підхід», - сказала Меркель.

Вона нагадала, що Болгарія і Румунія давно докладають зусиль до цього. Зокрема, в інтересах ЄС було б, щоб Болгарія, яка має кордон із Туреччиною і зобов'язана захищати її, стала учасницею Шенгенського простору. Однак, для цього Софія повинна виконати ряд умов, оскільки в ЄС «досі ще залишається безліч питань, що стосуються судової системи та боротьби з корупцією у цій країні.

Читайте також: Юнкер: Наш Євросоюз не є у доброму стані

Хоча Меркель «у принципі була б звичайно рада», якщо б в Шенгенській зоні були країни - від Болгарії через Грецію до Хорватії, тому що це спростило б всю прикордонну структуру і принесло б більше безпеки.

«Але, як і у випадку з євро, завдання полягає в тому, щоб чітко виконати всі умови», - підкреслила канцлер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-