Сирійські переговори: в Астані визначили зони безпеки

Сирійські переговори: в Астані визначили зони безпеки

Укрінформ
Делегації країн-гарантів режиму перемир'я в Сирії (Туреччина, Росія і Іран) досягли домовленості з питання створення зони деескалації у сирійській провінції Ідліб.

Про це заявив глава МЗС Казахстану Кайрат Абдрахманов за підсумками шостого раунду переговорів в Астані, повідомляє Анадолу.

"Зони деескалації створено у Східній Гуті, в деяких частинах на півночі провінції Хомс, в провінції Ідліб і в певних частинах сусідніх провінцій (Алеппо, Латакія, Хама)", - сказав Абдрахманов.

За його словами, Росія, Туреччина і Іран також створили координаційний центр по зонах деескалації.

"Зони деескалації діятимуть протягом шести місяців. Цей термін може бути продовжений залежно від рішення країн-гарантів", - наголосив міністр.

Крім того, сторони продовжать боротьбу з терористичними організаціями ІДІЛ і "Аль-Каїда", відзначив Абдрахманов.

За його словами, сьомий раунд переговорів з Сирії відбудеться в Астані наприкінці жовтня.

Райони, де будуть дислоковані контролюючі сили, будуть визначені під час технічних зустрічей, повідомили учасники засідання.

Читайте також: Масштабна практика: Росія відправила нові винищувачі у Сирію для "обкатки"

Як відомо, війна в Сирії почалася у березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, під час конфлікту загинули більш як 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої домівки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-