Екс-глава Пентагону: Треба розрізняти риторику Трампа і його дії

Екс-глава Пентагону: Треба розрізняти риторику Трампа і його дії

Укрінформ
Попри деякі заяви президента США Дональда Трампа, дії його адміністрації загалом відповідають загальному напряму американської зовнішньої політики.

Про це заявив на 14-тій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) міністр оборони США у 2006-2011 рр. Роберт Гейтс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Трамп робить багато заяв, які можуть викликати сумніви, але в ширшому контексті він вписується в загальний напрямок американської зовнішньої політики", - сказав Гейтс.

Коментуючи репліку ведучого щодо наміру Трампа зробити Америку знову великою, яку в світі дехто трактує як відхід США від сповідуваних ними демократичних цінностей, екс-міністр оборони зауважив, що "потрібно розрізняти риторику Трампа і його дії".

Читайте також: США назвали свої пріоритети в ООН на наступний рік

Гейтс визнав, що стосовно розвитку і підтримки демократії і свободи у всьому світі адміністрація Трампа поводиться "досить тихо". Водночас, за його словами, зовсім не є унікальним, що нинішній президент США наголошує на пріоритетності американських  інтересів, бо більшість американських президентів ставили їх понад усе.

"Завжди майте на увазі, що є відмінність між риторикою і нашою публічною позицією і тими заходами, яких ми вживаємо, щоб захистити наші свободи", - наголосив Гейтс.  

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-