Запад 2017: експерт пов'язав можливий розвиток подій зі ситуацією навколо КНДР

Запад 2017: експерт пов'язав можливий розвиток подій зі ситуацією навколо КНДР

Укрінформ
Москва дрібними провокаціями під час російсько-білоруських навчань “Запад-2017” може спробувати протестувати систему реагування країн НАТО, а після завершення навчань може залишити в Білорусі елементи логістичного забезпечення своїх сил. 

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив польський експерт, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський.

“Є декілька варіантів розвитку ситуації. Якщо різко загостриться ситуація на Далекому сході навколо Північної Кореї, то Росія може вдатися до якихось радикальніших дій. Якщо там буде спокійно, то передбачаю розгортання логістики в Білорусі поблизу кордонів Польщі та України для забезпечення підтримки наступальних дій значного військового компоненту”, - зазначив експерт.

За його словами, розміщуючи свої військові угрупування на південних кордонах Білорусі, російська армія виходить у глибокий тил української армії. Проте, на думку експерта, природні перешкоди - болота Полісся - практично роблять неможливим наступ з цього напряму. Натомість розташовуючи свій контингент західніше - на околицях Бреста, росіяни оминають ці природні перешкоди, що може бути “значним інструментом політичного тиску на Київ”, зазначив він.

Експерт підкреслив, що це також може бути елементом тиску та можливих провокацій щодо Польщі та Литви.

Журавський вел Граєвський наголосив, що президент РФ Володимир Путін знову потребує імперського успіху. Однак він його не матиме в Україні, оскільки пряме зіткнення з українською армією для нього було б “дуже коштовним”, а у випадку агресії щодо однієї з країн НАТО - “смертельно ризикованим”, сказав він і додав, що водночас розміщення нових російських військових баз в Білорусі може бути хоч і незначним, але черговим імперським успіхом Путіна.

Експерт не виключив дрібних провокацій з боку російських військ під час навчання “Запад-2017”, що може бути елементом тестування дій НАТО, вивчення процедур реагування з боку потенційного супротивника.

Читайте також: Експерт про "Запад-2017": Тривогу викликають масштаби і непередбачуваність навчань

Як повідомлялося, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" стартують на території Білорусі 14 вересня і триватимуть до 20 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-