Трамп планує відвідати Китай – Reuters

Трамп планує відвідати Китай – Reuters

Укрінформ
На тлі напруженого діалогу між Сполученими Штатами і Китаєм, а також ракетно-ядерної загрози з боку КНДР, яка загострилась останнім часом, президент США Дональд Трамп спланував візит до КНР.

Про це повідомило з посиланням на джерела американське інформагентство Reuters.

"Президент США Дональд Трамп, очевидно, в листопаді завітає до Китаю під час його першого офіційного візиту до Азії", - цитує агентство джерело в американській адміністрації.

Читайте також: Новий посол США переконує британців, що Трамп їм сподобається

Візит планується в той час, коли Вашингтон і його союзники закликають Китай (з яким уряд КНДР має найтісніші зв'язки, зокрема, в торговельній сфері) застосувати більший тиск на Північну Корею, яка й так уже перебуває в міжнародній ізоляції, з метою згортання нею ракетно-ядерних програм.

Президент Китаю Сі Цзіньпін запросив Трампа відвідати його країну ще під час свого візиту у квітні до Палм-Біч в штаті Флорида. Крім того, лідери провели зустріч на полях саміту G20 у липні.

Читайте також: Трамп розглядає більш агресивну стратегію США щодо Ірану - Reuters

Загалом же, Дональд Трамп планує відвідати саміт США-АСЕАН та саміт Східної Азії на Філіппінах в листопаді, а також саміт Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у В'єтнамі.

Водночас повідомляється із посиланням на японські ЗМІ, що президент США також розглядає можливість завітати до Японії та Південної Кореї під час його азійського туру в листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-