Молдова затвердила індивідуальний план партнерства з НАТО

Молдова затвердила індивідуальний план партнерства з НАТО

Укрінформ
Уряд Республіки Молдова затвердив Індивідуальний план партнерства з Північноатлантичним альянсом НАТО на 2017-2019 роки, в якому зафіксовано пріоритетні напрями співпраці.

Про це повідомили в прес-службі уряду, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Хотілося б особливу увагу приділити тому, що Індивідуальний план партнерства "РМ-НАТО" було розроблено при суворому дотриманні принципу конституційного нейтралітету Республіки Молдова, щоб уникнути в майбутньому всіляких спекуляцій з цього питання. Я неодноразово підкреслював, що нейтралітет не повинен означати ізоляцію нашої держави. У нас має бути конструктивна співпраця з Альянсом, оскільки одна з головних цілей цього документу - модернізація Національної армії", - заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Павло Філіп.

Згідно з документом в майбутні три роки особлива увага буде приділена питанням, пов'язаним з реформуванням і модернізацією системи безпеки, розвитком Збройних сил, відвертанням загроз національної безпеки і просуванням публічної дипломатії.

Читайте також: У Молдові пропонують змінити в Конституції назву державної мови на «румунську»

Крім того, буде організовано ряд консультацій з політичних питань і проблем оборони і безпеки і вдосконалення взаємодії миротворчих сил, зокрема, за участю молдавських миротворців в спільному з Альянсом миротворчому контингенті в Косово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-