Терористи планували серію атак на нічні клуби Парижа

Терористи планували серію атак на нічні клуби Парижа

Укрінформ
З початку року правоохоронні органи Франції запобігли низці запланованих терористичних атак на нічні клуби Парижа.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коломб, повідомляє The Local.fr.

"Цей план насильницьких дій був спрямований на паризькі нічні клуби і, зокрема, на гей-клуби", - сказав міністр парламентському комітету, який розглядає урядові пропозиції щодо нових антитерористичних законів.

Коломб не повідомив подробиць зірваного терористичного плану, однак зазначив, що запланована атака була лише однією з багатьох інших, яким французьким силам безпеки вдалося запобігти протягом останніх вісьми місяців.

"Загроза залишається високою. "Ісламська держава" прагне розділити національну спільноту та спровокувати зіткнення між французами. Це пастка, в яку ми не повинні потрапити", - підкреслив глава французького МВС.

Читайте також: Кривава драма на вокзалі: У Франції батько застрелив родину і себе

За словами міністра, терористи також планували атаки на школу підготовки Ввійськово-повітряних сил, казарми, відділки поліції та супермаркет із захопленням заручників.

Як повідомляється, парламентський комітет розглядає суперечливе антитерористичне законодавство, яке має набути чинності 1 листопада та скасувати надзвичайний стан, запроваджений після терактів ІДІЛ у Парижі в листопаді 2015 року.

Нове антитерористичне законодавство дасть владі змогу брати людей під домашній арешт, проводити у будинках обшуки та забороняти публічні зібрання без попереднього дозволу судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-