Президент Молдови висунув власного кандидата на посаду міністра оборони

Президент Молдови висунув власного кандидата на посаду міністра оборони

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон відкинув висунену правлячою коаліцією кандидатуру Еуджена Стурзи на посаду міністра оборони, запропонувавши уряду власного кандидата, генерала Віктора Гаучука.

Про це президент заявив на брифінгу, що відбувся в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Сьогодні я надіслав прем'єр-міністрові лист, в якому відкинув кандидатуру Еуджена Стурзи на посаду міністра оборони. Пан Стурза - людина некомпетентна у військовій сфері і не має професійних навичок для керівництва армією. Мною була запропонована альтернативна кандидатура кадрового військового, колишнього посла Молдови при НАТО, генерала Віктора Гайчука», - зазначив Додон.

Торкнувшись намірів правлячої коаліції внести поправки в Закон про оборону з тим, щоб передати повноваження з відправки молдавських військовослужбовців на навчання від президента уряду, Додон підкреслив, що він не підпише змінений закон, оскільки питання, пов'язані з армією і національною безпекою, згідно з Конституцією, є компетенцією президента як верховного головнокомандувача.

Читайте також: Участь молдавських військ у навчаннях більше не залежатиме від президента

Віктор Гайчук обіймав посаду міністра оборони Молдови в 2001-2004 роках під час правління Партії комуністів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні правляча в країні коаліція на чолі з Демократичною партією висунула Еуджена Стурзу на посаду міністра оборони Молдови.

Раніше президент Молдови відправив у відставку заступника міністра оборони Георге Галбуру, який займав і посаду міністра, через участь молдавських військових у навчаннях Rapid Trident-2017 в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-