За 3 роки у світі загинули не менше 23 тисяч мігрантів - МОМ

За 3 роки у світі загинули не менше 23 тисяч мігрантів - МОМ

Укрінформ
За 3 останні роки на шляху до іншої країни у всьому світі загинули щонайменше 23 тисячі мігрантів та біженців.

Така цифра називається у поданому Берлінським Глобальним центром аналізу даних про міграцію новому звіті «Рокова подорож», повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Починаючи з 2014 року, понад 23 тисячі смертей і зникнень мігрантів було зафіксовано у всьому світі. Реальна кількість, ймовірно, значно вище, оскільки багато смертельних випадків не задокументовано", - йдеться у звіті.

Читайте також: Словаччина виконає зобов’язання щодо прийому біженців - експерт

Його автори відзначають, що включення питання міграції до Порядку сталого розвитку 2030 Організацій Об'єднаних Націй і готовність держав до сприяння безпечній, впорядкованій і регулярній міграції вимагають більш повних даних за показниками «небезпечної міграції».

Поліпшення інформування та звітності про те, хто ці мігранти, звідки вони беруться і, передусім, коли вони зазнають найбільшого ризику, має вирішальне значення для формування цілісної відповіді, щоб зменшити кількість смертей цих людей.

Читайте також: Орбан: Угорщина не змінить позиції щодо квот на мігрантів

Це вже третє видання доповіді, підготовленої Міжнародною організацією міграції та Агентством з міграції ООН. У Берліні було представлено його першу, загальну, частину, другу, з даними по регіонах, буде оприлюднено у листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-