У Кишиневі обговорили питання Придністровського врегулювання

У Кишиневі обговорили питання Придністровського врегулювання

Укрінформ
Спецпредставник України на переговорах щодо Придністровського врегулювання обговорив у Кишиневі з віце-прем'єром Молдови актуальні питання врегулювання конфлікту в Придністров'ї.

Про це повідомили в прес-службі Бюро реінтеграції при уряді Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Під час зустрічі з послом Віктором Крижанівським віце-прем'єр Молдови Георге Балан підкреслив важливість продовження діалогу щодо Придністровського врегулювання в рамках всіх існуючих переговорних платформ, підкресливши, що молдавська сторона сподівається на підтримку України у процесі Придністровського врегулювання», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Невизнане Придністров'я хоче статус спостерігача при ООН

У свою чергу, Віктор Крижанівський запевнив, що Україна беззастережно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови і виступає за конструктивний, прозорий і відкритий діалог щодо врегулювання Придністровського конфлікту.

Сторони обговорили питання усунення штучних бар'єрів для створення умов вільного пересування громадян з обох берегів Дністра, забезпечення необхідних умов для роботи шкіл з викладанням румунською мовою, розташованих на території Придністровського регіону, а також роботу щодо розблокування руху мостом через Дністер між населеними пунктами Гура Бикулуй і Бичок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-