У Латвії почалися навчання НАТО

У Латвії почалися навчання НАТО

Укрінформ
У Латвійській національній академії оборони сьогодні починаються навчання НАТО Steadfast Pyramid 2017 і Steadfast Pinnacle 2017. 

У навчаннях планують взяти участь понад 40 старших офіцерів з країн-членів НАТО і країн-партнерів НАТО - Фінляндії та Швеції, повідомляє Тvnet.

Steadfast Pyramid 2017 - перша частина навчань, що проводяться Верховним головнокомандуванням сил союзників  в Європі й Вищим головнокомандуванням сил союзників з питань трансформації НАТО, вона триватиме до 15 вересня, а друга частина - Steadfast Pinnacle 2017, присвячена здебільшого ролі командирів на операційному рівні, проводитиметься 17-22 вересня", - зазначається у повідомленні.

Мета навчань - вдосконалення здатності офіцерів вищого рівня планувати спільні операції й керувати ними. В якості основи для навчань використовуватиметься директива планування всеосяжних операцій - один із головних документів планування об'єднаних операцій НАТО.

Читайте також: Під стандарти НАТО: Україна і Польща представили спільний модернізований танк

Навчання Steadfast Pyramid і Steadfast Pinnacle у Латвії проводяться з 2011 року. За угодою з Вищим головнокомандуванням з питань трансформації НАТО ці навчання проводитимуться в Латвії до 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-