Старші дипломати США та Росії зустрінуться наступного тижня у Фінляндії - ЗМІ

Старші дипломати США та Росії зустрінуться наступного тижня у Фінляндії - ЗМІ

Укрінформ
Старші дипломати з США та Росії зустрінуться у Фінляндії на початку наступного тижня для врегулювання напруженості, що спричинила повернення до ворожнечі часів "холодної війни".

Про це повідомляє АР з посиланням на офіційних осіб США. 

"Заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Сергій Рябков зустрінеться у понеділок та вівторок у Фінляндії з заступником секретаря Державного департаменту США з політичних питань Томасом Шенноном", - йдеться у повідомленні.

Раніше Шеннон і Рябков вже провели кілька раундів переговорів, спрямованих на розв'язання конфліктних питань у відносинах між США та Росією, включаючи закриття дипломатичних місій та вислання дипломатів. Однак вони закінчилися безрезультатно.

Читайте також: Миротворці ООН потрібні на всій території окупованого Донбасу - Держдеп США

Планується, що наступного тижня відбудуться переговори, що охоплюють ці питання, а також більш широкі стратегічні відносини та питання контролю над озброєннями.

Як відомо, в липні 2017 року Росія оголосила, що зрівнює кількість співробітників американських диппредставництв з кількістю російських дипломатів у США. Таким чином, в обох країнах з 1 вересня залишилося по 455 співробітників дипмісій - штат американського представництва скоротився на 755 осіб.

США у відповідь на це рішення заявили, що припиняють роботу російського генерального консульства в Сан-Франциско і торгпредставництв у Вашингтоні і Нью-Йорку. Значне скорочення штату американської дипмісії в Росії призвело до того, що США відмовилися від видачі віз у російських регіонах. Через переведення процедури в Москву час очікування візи для росіян значно збільшиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-