Ураган «Ірма»: на Карибах 14 загиблих

Ураган «Ірма»: на Карибах 14 загиблих

Укрінформ
Ураган «Ірма» вдарив по островах Теркс і Кайкос після того, як пройшов з руйнівною силою по інших територіях у Карибському басейні, призвівши до загибелі щонайменше 14 осіб.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«За прогнозами, ці низько розташовані острови можуть стикнутися зі стихією з руйнівними хвилями у шість разів вищими ніж зазвичай. На Гаїті шторм вже спричинив певні руйнування та повені. Інфраструктура цієї країни досі не оговталася після руйнівного землетрусу 2010 року», - йдеться у повідомленні.

«Ірма» є ураганом п'ятої, найвищої категорії із швидкістю вітру до 280 км/год.

За оцінкою Червоного Хреста, від "Ірми" вже постраждали 1,2 мільйона людей і ця кількість може різко зрости до 26 мільйонів.

Існують побоювання, що в районах, де пошкоджене постачання питної води та зірвана робота санітарно-гігієнічних служб, можуть швидко поширюватися хвороби.

Посадовці попередили, що найімовірніше кількість жертв стихії зростатиме.

Зараз ураган прямує в бік Гаїті. Далі на його шляху буде Куба, а до вихідних він може вдарити по американському штату Флорида, влада якого готується до масштабних руйнувань і вже евакуювала жителів і туристів з небезпечних районів.

Читайте також: "Ірма" хазяйнує на Карибах: зруйнувала один з найвідоміших аеропортів світу

Острів Барбуда, який вже пережив ураган, зараз непридатний для життя, заявив прем'єр-міністр острівної держави Антигуа і Барбуда Гастон Браун.

«Це повна руйнація. Острів буквально пішов під воду. Я вважаю, що зараз Барбуда непридатна для життя», - сказав прем'єр під час прольоту над островом, населення якого становить 1600 людей.

Фото: ES/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-