Словаччина виконає зобов’язання щодо прийому біженців - експерт

Словаччина виконає зобов’язання щодо прийому біженців - експерт

Укрінформ
Уряд Словаччини має виконати рішення керівних інституцій Європейського Союзу щодо розподілу та прийняття нерегулярних мігрантів.

Таку думку власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив президент Інституту суспільних проблем, що у Братиславі, Георгій Месежніков.

«Так, Словаччина відмовилася виконувати рішення Ради ЄС щодо розподілу на квотних засадах біженців, які прибули до Італії та Греції. Словаччина повинна була прийняти лише декілька сотень. Це було перед виборами, які використав прем’єр-міністр Роберт Фіцо, що нібито ми захищаємо національні інтереси Словаччини», - відзначив експерт.

Читайте також: ЄС відмовився давати гроші на "стіну" між Угорщиною і Сербією

Водночас Месежніков підтвердив своє переконання, що цей судовий процес мав би закінчитися негативно для офіційної Братислави, що й відбулося.

«Нині перед урядом виникло питання, що Словаччина не може відмовитися від виконання цього рішення. Доведеться Словаччині деяку кількість біженців прийняти», - переконаний експерт.

Він також повідомив, що насправді Словаччина, за підтримки неурядової організації із США, розмістила у цій країні більше сотні іракських християн.

Читайте також: ЄС має право "диктувати" країнам квоти на мігрантів - рішення Євросуду

Як повідомлялося, суд ЄС, що у Люксембурзі, зобов’язав деякі країни-члени Східної Європи виконати рішення Євросоюзу щодо розподілу та прийняття біженців у контексті вирішення міграційної кризи.

Слід наголосити, що Україна і українці не розглядаються в Євросоюзі загрозою у контексті цієї проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-