Московський суд заарештував підлітка, який влаштував стрілянину в школі

Московський суд заарештував підлітка, який влаштував стрілянину в школі

Укрінформ
Басманний суд Москви відправив під арешт підлітка, який напав у школі в підмосковній Івантіївці на вчительку і влаштував стрілянину з пневматичної зброї.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Суд ухвалив: клопотання слідства задовольнити, обрати стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 5 листопада", - оголосила рішення суддя Олена Ленська.

Зазначається, що засідання проходило в закритому режимі з урахуванням того, що школяр є неповнолітнім. Його підозрюють у хуліганстві (ч.3 статті 213 КК РФ).

Згідно з постановою підліток підозрюється в скоєнні злочину, пов'язаного з використанням саморобних вибухових пристроїв, які він виготовляв у своїй квартирі. Вдома у нього в ході обшуку були вилучені фрагменти піротехнічних виробів, біта з цвяхами, кулі для травматичної зброї, а також інші складові частини зброї.

Раніше адвокат школяра сказав журналістам, що підліток розкаюється і просить вибачення у потерпілих, а його батьки виплачуватимуть компенсацію за моральну і фізичну шкоду і готові просити вибачення у потерпілих.

Напередодні в СК повідомили, що дії 15-річного підлітка слідство кваліфікувало за статтею замах на вбивство (ст.30, ч.2 ст.105 КК РФ). Разом з цим прес-секретар суду Юнона Царьова повідомила, що суд розглядав матеріал стосовно підлітка тільки за ч.3 статті 213 КК РФ (хуліганство).

Читайте також: Стрілянина в підмосковній школі: постраждали троє дітей і вчителька

Як відомо, 5 вересня в одній із шкіл у підмосковній Івантіївці учень 9-го класу прийшов на зайняття з пневматичною рушницею, травмував свою вчительку кухонною сокиркою, а потім влаштував у класі вибухи і стрілянину. Постраждало четверо людей, з них троє дітей. Усі вони знаходяться в лікарнях у стані середнього ступеня тяжкості.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-