Глава МЗС Франції говоритиме з Лавровим про введення миротворців на Донбас

Глава МЗС Франції говоритиме з Лавровим про введення миротворців на Донбас

Укрінформ
Під час візиту до Москви міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан обговорить з російським колегою Сергієм Лавровим можливість розміщення миротворців на Донбасі.

Про це повідомили DW у міністерстві закордонних справ Франції.

“Раніше на сайті французького зовнішньополітичного відомства було анонсовано візит Ле Дріана до Москви. Його заплановано на 8 вересня”, - йдеться у повідомленні.

Темами намічених переговорів із його російським колегою Сергієм Лавровим стануть, зокрема, намір низки країн Заходу посилити санкції ООН у відповідь на шосте ядерне випробування КНДР, а також ситуація в Лівії та Сирії.

Ще однією темою розмови будуть також безпекові виклики в Європі, особливо конфлікт на Донбасі з огляду на результати останніх переговорів у "нормандському форматі", зазначається на сайті МЗС.

Читайте також: Миротворці ООН потрібні на всій території окупованого Донбасу - Держдеп США

Нагадаємо, у вівторок, 5 вересня, Путін схвалив ідею введення миротворців ООН на Донбас для захисту місії ОБСЄ, але заявив, що ці сили повинні знаходитися тільки на лінії розмежування і що це необхідно погоджувати з ватажками "ЛНР" і "ДНР".

У МЗС України  переконані, що заяви президента РФ Володимира Путіна про введення миротворців ООН на лінію розмежування на Донбасі спотворюють саму ідею введення миротворчої операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-